ПОНЕДЕЉАК, 13. 6. 2022 - 08:32

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јустин богослужио у цркви Свете Тројице на Пашином брду: Црква је стуб и тврђава истине (ФОТО/ВИДЕО)

Сами смо сведоци трагом протеклих миленијума да су многе цивилизације долазиле и нестајале са позорнице овога света, многи народи, многе славне личности, а оно што је саграђено благодаћу Духа Светога, а то јесте Црква, она је неуништива. Многе културе, многи владари устајали су на Цркву да је униште, али нису успели, зато што њу води и чува Дух Свети. Црква наша Православна није земаљска нити пак, људска измишљотина, него Богом саздана, стуб и тврђава истине коју води, чува и брани Дух Свети, истакао је Епископ Јустин на Духовски понедељак, 13. јуна 2022. године у цркви Свете Тројице на Пашином брду.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин предстојао је светим евхаристијским сабрањем у цркви Свете Тројице у улици Господара Вучића, у понедељак, 13. јуна 2022. године.

Епископу Јустину саслуживали су презвитери и ђакони, у молитвеном присуству верног народа.

Након Свете Литургије, Епископ Јустин беседио је о празнику Силаска Светог Духа на Апостоле и рекао да од тренутка када се Дух Свети излио на апостоле и када су они почели да говоре разне језике, а све да би се оснажили и да би неустрашиво на све четири стране света пронели људима тајну и благу вест Јеванђеља Христовога, од тог момента у Цркви непрестано обитава Дух Свети и то је оно што Цркву чини многостраном, то је оно што је чини непобедивом.

Сами смо сведоци трагом протеклих миленијума да су многе цивилизације долазиле и нестајале са позорнице овога света, многи народи, многе славне личности, а оно што је саграђено благодаћу Духа Светога, а то јесте Црква, она је неуништива. Многе културе, многи владари устајали су на Цркву да је униште, али нису успели, зато што њу води и чува Дух Свети. Црква наша Православна није земаљска нити пак, људска измишљотина, него Богом саздана, стуб и тврђава истине коју води, чува и брани Дух Свети, истакао је Епископ Јустин.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести