ЧЕТВРТАК, 9. 6. 2022 - 09:46

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Стефан богослужио у параклису Светог Луке Кримског на Војномедицинској академији

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију, у четвртак 09. јуна 2022. године, у параклису на Војномедицинској академији који је посвећен Светом Луки Кримском.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију, у четвртак 09. јуна 2022. године, у капели на Војномедицинској академији, поводом славе Светог Луке Кримског, који се молитвено прославља 11. јуна. Епископу Стефану саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке.

Светој Литургији је присуствовао и проф. др Мирослав Вукосављевић, пуковник и начелник Војномедицинске академије са сарадницима.

На крају свете Литургије, Епископ Стефан je освештао славске дарове и преломио славски колач заједно са начелником Војномедицинске академије проф. др Мирославом Вукосављевићем, а затим се обратио верном народу преносећи благослове Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и честитајући славу.

Епископ Стефан је истакао да се данас заједно прожимају професије свештеничка, војна, лекарска, учитељска. Такође је додао, да мисли да нема већих и светијих професија од те четири професије, а данашњи светитељ управо је у себи обједињавао све четири професије. Када знамо да имамо такве свете Божије угоднике, ми верујемо заиста да смо право дело учинили што се некада једног дана овде десио овај свети кутак где се заједно молимо за све наше ближње, за оне који су овде са нама, за оне који су отишли и за оне који ће доћи и овде међу нас и овде да се лече и верујемо да што више оздрављају.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести