ЧЕТВРТАК, 2. 6. 2022 - 12:15

Аутор: Михаила Глишић

Епископ Јустин у храму Светог Саве: Кроз Цркву задобијамо дарове Духа Светога

Господ је рекао ученицима својим, идите и седите у Јерусалим, тако и ми увек да се држимо тог Јерусалима, српског васиона, куле спасења, тврђаве истине, а то је црква Православна кроз коју можемо да задобијемо дарове Духа Светога који јесу по апостолу Павлу љубав, мир, радост, дуготрпљење, доброта, благост, рекао је Епископ Јустин у својој беседи у Храму Светог Саве на Врачару, на Спасовдан, 02. јуна 2022. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, предстојао je евхаристијским сабрањем у спомен-храму Светог Саве на Врачару, на Спасовдан, 02. јуна 2022. године.

Након прочитаног светог Јеванђеља Преосвећени Епископ се сабранима обратио беседом у којој је рекао да је овај дан растанак Васкрслога Христа са својим ученицима, и то на Гори са које се он узнео у небеска пространства, а  апостоли су се вратили у Јерусалим са великом радошћу и намеће се логично питање, како растанак може да буде радостан, каже Епископ Јустин и додаје да као и многе друге ствари које су парадоксалне у нашој вери Православној у Христовом учењу и ова је таква ништа мање парадоксална, јер управо кроз растанак са Христом, апостоли су стекли могућност да добију новог утешитеља, Духа Светога који ће их упутити и оснажити у истини за неустрашиву проповед Јеванђеља Христовог свакоме створењу на све четири стране света.

Преосвећени Епископ наводи да управо та благодат Духа Светога који ће за десет дана примити апостоли, а чему и ми тежимо, неудаљујући се од овоземљаског Јерусалима, али не удаљујући се ни од небеског Јерусалима по заповести Господњој, а то је Црква, јер Господ је рекао ученицима својим, идите и седите у Јерусалим, тако и ми увек да се држимо тог Јерусалима, српског васиона, куле спасења, тврђаве истине, а то је црква Православна кроз коју можемо да задобијемо дарове Духа Светога који јесу по апостолу Павлу љубав, мир, радост, дуготрпљење, доброта, благост. То је оно на шта нас упућује и шта нам поручује овај празник, небо је отворено, а веза бескрајна и бесконачна ни са ким и ничим прекинута, успостваљена је управо кроз Господа Исуса Христа.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести