ЧЕТВРТАК, 2. 6. 2022 - 11:52

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јеротеј у цркви Вазнесења Господњег у Болечу: Благодаримо Богу на Његовом човекољубљу и Његовој љубави

Благодаримо Богу на Његовом великом човекољубљу и на Његовој великој љубави што воли нас грешне људе и што не само да је дошао у овај свет и прошао људски живот, притом помажући свима и узимајући страдања и страсти, невоље и муке свих и на крају је и умро за све, него и васкрсао, а кроз њега и ми и увео нас у Царство Небеско, рекао је Његово Преосвештенство Епископ топлички и изабрани Епископ шабачки г. Јеротеј у цркви Вазнесења Господњег у Болечу, 02. јуна 2022. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство, Епископ топлички и изабрани Епископ шабачки г. Јеротеј, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија началствовао је светим евхаристијским сабрањем, на празник Вазнесења Господњег 02. јуна 2022. године, у цркви Вазнесења Господњег у Болечу, уз саслужење свештенства овог храма.

У својој беседи, Епископ Јеротеј је говорио о прочитаном Јеванђељу и рекао да је Бог удостојио нас кроз Господа нашег Исуса Христа будемо равночасни Њему Богу Оцу и због тога треба да смо веома благодарни Богу и да славимо овај величанствени празник који почиње данас да се слави, а у петак се завршава. Да благодаримо Богу на Његовом великом човекољубљу и на Његовој великој љубави што воли нас грешне људе и што не само да је дошао у овај свет и прошао људски живот, притом помажући свима и узимајући страдања и страсти, невоље и муке свих и на крају је и умро за све, него и васкрсао, а кроз њега и ми и увео нас у Царство Небеско.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести