НЕДЕЉА, 29. 5. 2022 - 12:10

Аутор: Михаила Глишић

Епископ Јустин началствовао светим евхаристијским сабрањем у цркви Свете Петке: Господ верује у човека, а то показује сваки нови човек који се роди на овом свету

Овај свет изобилује раскошном лепотом, добротом, људским достојанством, а Бог све то гледа са неба и осмехује се јер зна и верује да је овај свет створен као украс и крај и врхунац његовог стварања. Смешка се зато што верује у човека, а то потврђује и сваки нови човек који се роди у овом свету, рекао је викарни Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, беседећи на светој Литургији 29. маја 2022. године у цркви Свете Петке на Чукаричкој падини.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство, викарни Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија служио је свету архијерејску Литургију у цркви Свете Петке на Чукаричкој падини, 29. маја 2022. на празник свештеномученика Теодора Вршачког и мученика Вукашина. Епископу Јустину саслуживало је свештенство цркве Свете Петке, уз молитвено учешће великог броја народа Божијег.

Епископ Јустин у својој беседи, рекао је да се данашњи свет може назвати Долином плача, јер ако се окренемо око себе можемо видети много бола, плача, страдања, искушења. С друге стране, овај свет изобилује раскошном лепотом, добротом, људским достојанством, а Бог све то гледа са неба и осмехује се јер зна и верује да је овај свет створен као украс и крај и врхунац његовог стварања. Смешка се зато што верује у човека, а то потврђује и сваки нови човек који се роди у овом свету.

Његово Преовештенство истакао је да је највеће чудо које нам је Бог дао живот. Дао нам је да живимо пуним плућима, да се радујемо животу, јер је он један и непоновљив. Бог жели да будемо радосни у овом животу. Вечни живот почиње овде и сада и ако га не заживимо овде на Земљи, нећемо га препознати ни у Вечности.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести