УТОРАК, 24. 5. 2022 - 12:42

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јустин у цркви Светог Александра Невског: Свака реч је важна и драгоцена (ФОТО/ВИДЕО)

Реч је важна и драгоцена, јер се и сам Син Божји назива Речју. Реч је битна треба да водимо рачуна шта и како изговарамо, каквих и којих речи се држимо, јер реч може да буде лековита, спасоносна, животворна, али реч може да буде и оштрија од мача, убиствена и смртоносна, рекао је Епископ Јустин у својој беседи у Цркви Светог Александра Невског 24. маја 2022. године.

TV Hram

Његово Преосвештенство, викарни Епископ хвостански и изабрани западноевропски г. Јустин, началствовао је Светим евхаристијским сабрањем на празник Светог Кирила и Методија, 24. маја 2022. године у цркви Светог Александра Невског у Београду. Епископу Јустину саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке.

У својој беседи, Епископ Јустин је говорио о данашњем празнику, о светој браћи Ћирилу и Методију, да су они донели благу вест и спасоносну реч и да и ми данас сведочимо плодове њихове мисије и додао да треба да пазимо са одговорношћу на сваку изговорену реч, јер реч је важна и драгоцена јер се сам Син Божји назива Речју. Реч може да буде лековита, животворна, али може бити и оштрија од мача и смртоносна.

TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram

Повезане вести

Вести