ЧЕТВРТАК, 19. 5. 2022 - 22:55

Извор: ТВ Храм

Академија сећања поводом осамдесет година Погрома у Бачкој (ФОТО/ВИДЕО)

Са Благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија у четвртак 19. маја у Театру Вук у Београду одржана је академија сећања поводом осамдесет година Погрома у Бачкој, у којем су мађарски окупатори погубили више хиљада невиних људи, жена и деце.

ТВ Храм

На почетку академије присутнима се обратио Његово Преосвештенство Епископ бачки Господин др Иринеј истакавши да ћемо се кроз вечерашњи програм подсетити свих невиних жртава које су зверски убијене само због свог имена и припадности српском народу

У наставку програма изведена је драмска представа под назиивом „Праведници доба злог“ у којој је приказано страдање српског народа, као и страдање тадашњег епископа бачког Иринеја Ћирића, али и залагање за српски народ мађарског посланика Ендре Бајчи-Жилинског.

На крају академије сабранима се беседом обратио и Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије рекавши да је ова тема њега прати од првих дана живота, исто као што прати и Епископа Фотија, јер су одрасли у Чуругу, месту где је пострадало око 3 000 невиних људи.

Академија је завршена појањем тропара „Свјати мученици“ у извођењу хора Богословије Светог Саве.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести