УТОРАК, 7. 8. 2018 - 01:45

Извор: ТВ Храм

Митрополит Амфилохије и владика Јоаникије позивају на пост и молитву за спас Косова и Метохије

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г-дин Теодосије у петак, 3. августа 2018. упутио је архипастирску поруку свештенству, монаштву и верном народу Епархије Рашко-призренске да од понедељка (6. августа) закључно са петком (10. августа) сви по својим моћима посте и да се у храмовима, након вечерње службе, редовно служи „Молебан за Косово и Метохију“.

ТВ Храм
Митрополит Амфилохије и Владика Јоаникије

Остајући верни нашем Косовском завету, Митрополија црногорско-приморска и Епархија будимљанско-никшићка позивају сав благочестиви народ да и у овим тешким и судбоносним данима будемо уз наш страдални народ на Косову и Метохији.

Благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског г-дина Амфилохија и Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког г-дина Јоаникија, у храмовима у Црној Гори од понедељка (6. августа) закључно са петком (10. августа) након вечерње службе, служиће се „Молебан за Косово и Метохију“.

Стога, Архијереји наше Цркве позивају свештенство, монаштво и верни народ на петодневни пост, свако према својим моћима, и да се у што већем броју сабирамо на Молебни канон.

Повезане вести

Вести