СУБОТА, 7. 5. 2022 - 21:28

Извор: ТВ Храм

Епископ Јеротеј богослужио у Покровском храму: Васкрсење Христово нам даје на дар живот вечни (ФОТО)

Када се ми сећамо жена мироносица и заједно са њима улазимо у Христов гроб и тамо доживљавамо ону исту суштинску најбитнију вест која нам је објављена а то је да је Христос устао и да нам се кроз Његово васкрсење даје на дар живот вечни, рекао је Епископ Јеротеј у беседи 8. маја 2022. године у цркви Покрова Пресвете Богородице.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ топлички  г. Јеротеј благоизволео је да у Недељу светих жена мироносица, а на празник светог апостола и јеванђелисте Марка, 25. априла / 8. маја 2022. године, началствује евхаристијским сабрањем у београдском храму Покрова Пресвете Богородице. Епископу Јеротеју саслуживало је храмовно братство наведеног храма. 

ТВ Храм

Преосвећени Епископ је у својој архипастирској беседи говорећи о женама мироносицама истакао да су оне дошле на гроб Христов и миропомазале га миомирисима. Потом је Епископ Јеротеј додао да ће у Царству небеском бити правазиђења сва ограничења која су постојала у овом палом свету и која су последица пада човековог, а то је пре свега простор и време, јер Господ је могао да се јавља на више места истовремено што значи да простор за њега више није представљао проблем као за нас коме треба више времена да неки простор савладамо.

На крају беседе је Преосвећени Епископ закључио да је најважније и најбитније то да су свете жене мироносице храбре, нису се бојале ничега и када се ми сећамо жена мироносица и заједно са њима улазимо у Христов гроб и тамо доживљавамо ону исту суштинску најбитнију вест која нам је објављена а то је да је Христос устао и да нам се кроз Његово васкрсење даје на дар живот вечни.   

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Недеља светих жена мироносица

Повезане вести

Вести