ПЕТАК, 6. 5. 2022 - 10:44

Аутор: Горан Миловановић

Патријарх Порфирије: Треба да растемо у сазвучју, хармонији и симфонији са другима (ФОТО/ВИДЕО)

Изразивши радост што је на данашњи дан у овом храму, где је учествовао у оснивању ове капеле и саслуживао блажене успомене патријарху Иринеју приликом освећења овог богослужбеног простора, Патријарх Порфирије је подсетио на прочитана дела апостолска, у којима је данас прочитано како је цар Ирод гонио хришћане и описано чудесно избављење св. Апостола Петра из ропства и то молитвом сабора Цркве.

ТВ Храм

Поводом прослављања славе Генералштаба Војске Србије, на празник светог великомученика Георгија, 6. маја 2022. године, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је свету архијерејску Литургију у параклису касарне посвећеном светом великомученику Георгију. Патријарху Порфирију саслуживао је Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, као и многобројно свештенство, уз молитвено учешће верног народа.

„Сви смо у Цркви један организам и једно тело и сваки онај који мисли да може да учини велика дела сам по себи, независно од подршке осталих, на сваки начин а пре свега молитвене подршке, у најмању руку - у заблуди је“, нагласио је Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, и додао: „Сви смо у Цркви један организам и једно тело и сваки онај који мисли да може да учини велика дела сам по себи, независно од подршке осталих, на сваки начин а пре свега молитвене подршке, у најмању руку - у заблуди је. Овај свет, као што знамо, не жели Христа, зато што је Христос огледало, у Њему се види шта је правда,шта је неправда, шта је истина а шта је лаж, у Њему се разликује црног од белога, и зато Христос људима који желе славу, моћ, иметак – јесте сметња

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести