ЧЕТВРТАК, 5. 5. 2022 - 15:36

Извор: ТВ Храм

Епископ британско-скандинавски и ирски Г. Доситеј у канонској посети у Ирској (ФОТО)

Васкрсли Христос који све својом љубављу покрива благоизволео је да дана 01.05.2022.год Његово преосвештенство господин Доситеј Епископ Британско Скандинавски и Ирски дође у канонску посету Ц.О. Св.великомученик Георгије у Ирској.

ТВ Храм

У навечерје празника служено је вечерње Богослужење на ком је присуствовао Бискуп Том са неколико свећеника из своје Бискупије. Његово Преосвештенство Епископ Доситеј се захвалио Бискупу на огромној подршци и помоћи коју је пружио српској хришћанској заједници у Ирској.

Светој Архијерејској литургији  која је служена у част св великомученика Георгија(храмовне славе у Даблину) саслуживали су о.Младен Гардовић парох Ц.О. у Ирској те старешина Руског храма св.апостола Петра и Павла о. Микхаил Насонов, о. Иван Казодјев и ђакон Сергеи Старавоит.

После одслужене литургије његово Преосвештенство Епископ Доситеј осветио је нови иконостас поучивши верни народ о значају светих икона у животу хришћана.

Потом је славље настављено у црквеној сали које је уприличено залагањем и трудом верног народа из целе Ирске.

Црква јесте Христоцентрична, али је и Епископоцентрична те је зато од великог значаја долазак Архијереја међу свој народ. Немајући прилику да често присуствује Архијерејској литургији због свог географског положаја па и удаљености верном народу у Ирској је ова Евхаристија била значајно духовно окрепљење.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести