НЕДЕЉА, 1. 5. 2022 - 09:25

Извор: ТВ Храм

Епископ Сава у Томину Недељу: Да нам речи апостола Томе буду образац (ФОТО)

И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој! Рече му Исус: Зато што си ме видео, поверовао си; блажени који не видеше а вероваше (Јн. 20, 28 – 29).

Телевизија Храм

У недељу Антипасхе - Томину Недељу, 18. априла/1. маја 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, началствовао је на светој архијерејској Литургији у Светотројичном храму у београдском насељу Рипањ. 

У овај други недељни дан по Празнику над празницима, преосвећеном владици Сави саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, уз молитвено учешће великог броја народа Божјег који се сабрао под сводове рипањског храма. 

У својој надахнутој недељној омилији, коју је изговорио након произнесених светописамских одељака, Епископ марчански је говорио о значају овог недељног дана који називамо Томина недеља или недеља коју називамо и "Нова недеља", јер почетак свих недеља почиње од ње, јер после Васкрса први пут понавља и као да обнавља велики празник Васкрсења.

"Човек и када посустане у вери и хришћанском животу, ако остане у Цркви која је заједница, имамо прилику да се обновимо и утешимо, да утврдимо веру гледајући лице ближњих, и угледајући се на веру ближњих можемо да утврдимо своју веру у васкрслог Господа. Нека би Господ дао, да видевши Томину веру увек имамо у срцу и души његове речима којима је исповедио своју веру и уверење да је Господ Бог наш", рекао је Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава у својој надахнутој беседи након јеванђелског чтенија у којем је описан дирљиви сусрет Васкрслог Христа и апостола Томе.  

Недеља Антипасхе - Томина Недеља

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести