НЕДЕЉА, 24. 4. 2022 - 19:51

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије служио Вечерње љубави у храму Светог Саве (ФОТО)

Дан је Васкрсења! Слављем се просветлимо, једни друге загрлимо и рецимо браћо свима, па и онима који нас ненавиде! Васкрсењем опростимо све и тако велегласно запевајмо: Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт поразивши и онима у гробовима живот даровавши!

Телевизија Храм

На празник Васкрсења Господа нашег Исуса Христа, 11/24. aприла 2022. године, са почетком у 18 часова, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је свечано Пасхално вечерње у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару. 

Његовој Светости саслуживали су Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан и Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викари Патријарха српског, као и многобројно свештенство, ђаконство и сабрани верни народ Божји. 

Током празничног вечерњег богослужења, по устаљеном типику, свештенослужитељи су били одевени у потпуно свештено одјејаније, а након вечерњег входа и великог прокимена, прочитан је одељак из светог Јеванђеља по Јовану.

Надахнуто истином да је Васкрсли Господ Исус Христос непоколебиви Темељ не само наше вере и наше Цркве већ и свеукупног нашег постојања и свега што јесте, Патријарх српски г. Порфирије је произнео беседу у којој је говорио о Васкрсењу као смислу свега што постоји, истичући да без Васкрсења све, па и сâм живот, јесте бесмислен. 

На крају вечерњег богослужења, верни народ Божји приступио је целивању Часног Крста, светог Јеванђеља и иконе Васкрсења Христова, добивши том приликом благослов Божји преко руку Патријарха Порфирија, поздрављајући се сверадосним васкршњим поздравом: ХРИСТОС  ВАСКРСЕ!  ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Васкрсење Господа нашег Исуса Христа

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести