НЕДЕЉА, 24. 4. 2022 - 12:19

Извор: ТВ Храм

Пасхална радост у Загребу; Епископ Јустин служио Литургију и обишао избеглице из Украјине (ФОТО)

Дођите на нови род Винограда, на побожно весеље, посебан је дан Васкрсења; уђимо у заједницу Царства Христова, појући му као Богу у векове! (пасхални канон, прва строфа осме песме)

Телевизија Храм

На Празник Васкрсења Господа нашег Исуса Христа, у недељу, 11/24. априла 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, администратора Митрополије загребачко-љубљанске, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар патријарха српског, началствовао на светој архијерејској Литургији у параклису Светог Саве, при гимназији Кантакузина Катарина Бранковић. Епископу Јустину саслуживало је многобројно свештенство, ђаконство и сабрани верни народ Божји. 

На Литургији је прочитана Васкршња посланица Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Порфирија и свих архијереја Српске Православне Цркве, која је упућена свештенству, монаштву и свима синовима и кћерима наше свете Цркве.

* * *

Епископ хвостански Јустин је са благословом Његове Светости Патријарха српског Порфирија на Васкрс после свете Литургије обишао избеглице из Украјине смештене у мотелу Плитвице. У том мотелу недалеко од Загреба, који је само један од колективних смештаја у којима се налазе избеглице, смештено је 130 Украјинаца, од којих су велика већина жене и деца. Владика је избеглицама честитао Васкрс, упутио речи утехе и охрабрења и поделио дарове, васкршња јаја и слаткише.

Васкрсење Господа нашег Исуса Христа

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести