СУБОТА, 16. 4. 2022 - 11:45

Извор: ТВ Храм

Епископ Јеротеј богослужио у земунском Светониколајевском храму: Смрт није крај, већ привремени сан који ће трајати до другог Христовог доласка (ФОТО/ВИДЕО)

Господ је васкрсао Лазара и подигао га из мртвих, да би нас уверио у опште васкрсење из мртвих, јер јевреји су веровали у опште васкрсење из мртвих, што видимо из речи Марте сестре Маријине, рекао је Епископ топлички г. Јеротеј у својој празничној омилији на светој архијерејској Литургији у земунском Светониколајевском храму.

Телевизија Храм

У суботу Светог и праведног четвородневног Лазара, 3/16. априла 2022. године, Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Јеротеј, викар Патријарха српског, началствовао је на светој архијереској Литургији у земунском Светониколајевском храму. 

Викару Патријарха српског саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке уз молитвено учешће сабраног народа Божег. 

Након прочитаних Светописамских чтенија Епископ Јеротеј је беседио о чуду (знамењу) које је Господ, који има моћ над живима и упокојенима, учинио васкрснувши из мртвих четвородневног Лазара из Витаније.

"Ми верујемо да смрт није крај, него да је смрт привремени сан који ће трајати до другог Христовог доласка, а управо ово васкесење Лазарево нам говори о томе и уверава нас у то, и нас данас, али и тада апостоле и све сабране људе и сведоке тога догађаја, уверава нас да требамо да имамо наду јер је могуће васкрсење из мртвих", рекао је Епископ топлички г. Јеротеј у својој празничној беседи на евхаристијском сабрању у земунском Светониколајевском храму. 

Субота Светог и праведног четвородневног Лазара 

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести