ПЕТАК, 15. 4. 2022 - 11:56

Извор: ТВ Храм

Литургија пређеосвећених дарова у параклису при храму Светог Николаја Жичког у београдском насељу Ресник – богослужио Епископ Јеротеј (ФОТО/ВИДЕО)

На данашњи дан започињемо сећањем на велики догађај када је Господ учинио чудо васкрсења четвородневног Лазара, и не тајно, него јавно пред свима, показавши да је Он Истински Бог, и да ћемо као што је Лазар вакрсао после четири дана, и ми сви у последњи дан васкрснемо, и да ћемо стати пред Господа, и да уколико смо чинили добро, уколико смо Га слушали, ако смо волели своју Цркву, поштовали своје родитеље, пријатеље, другове, тада ћемо и ми да се нађемо у рају, у Царству небеском - рекао је у својој беседи Епископ топлички Г. Јеротеј на крају Литургије пређеосвећних дарова у у параклису Преподобног Јустина Ћелијског при  храму Светог Николаја Жичког у београдском насељу Ресник, у петак шесте седмице Великог поста 15.04.2022. године.

ТВ Храм

У петак шесте седмице Великог поста 15.04.2022. године Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Јеротеј, са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, служио је Литургију пређеосвећених дарова у параклису Преподобног Јустина Ћелијског при  храму Светог Николаја Жичког у београдском насељу Ресник.

Епископу Јеротеју саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке. У тајни богослужења, поред бројног верног народа, сабрало се више од стотину деце са веронауаке из овог краја.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести