ПЕТАК, 15. 4. 2022 - 11:40

Извор: ТВ Храм

Епископ Сава богослужио у храму Светог пророка Илије у београдском насељу Миријево (ФОТО/ВИДЕО)

Сабрали смо се да још једанпут учврстимо своју веру, утврдимо се у подвигу поста, и да добијемо Божији благослов и духовну снагу да приведемо крају ово наше дело – Часни пост, пут којим ходимо ка Васрксењу Господњем, рекао је Епископ Сава на крају Литургије Пређеосвећних дарова у храму Светог пророка Илије у Миријеву у петак шесте седмице Великог поста 15. априла 2022. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански Г. Сава благоизволео је да посети храм Светог пророка Илије у београдском насељу Миријево, у петак шесте седмице Великог поста 15.04.2022. године. Епископ Сава је у наведеном храму служио Литургију пређеосвећених дарова, уз саслужење братства храма и молитвено учешће верног народа Божијег.

У својој беседи Епископ Сава је нагласио да већ стојимо пред вратима Празника, стојимо испод Крста Господњег. Слушамо химне које опевају дане који нам предстоји, и у којима се помиње догађај васкрсења Лазара, које ћемо сутра прославити.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести