ЧЕТВРТАК, 14. 4. 2022 - 17:16

Извор: ТВ Храм

Акција добровољног давања крви на Православном богословском факултету у Београду (ФОТО)

У четвртак, 14.04. 2022. године на Православном богословском факултету Универзитета у Београду организовано је традиционално добровољно давање крви.У хуманитарној акцији учествовали су студенти богословског факултета, студенти других факултета, као и професори богословског факултета.

ТВ Храм

Студенти богословског факултета овом акцијом су показали висок степен друштвене одговорности и свест о неопходности редовног давања крви следујући јеванђелским постулатима о помагању ближњем када је то потребно.

Поводом саме акције обратио се и ђакон др Владан Таталовић, ванредни професор ПБФ-а рекавши да дајемо крв зато што се осећамо одговорним делом друштва и да желимо да помогнемо свима који су у невољи и којима је помоћ потребна.

Др Таталовић је нагласио да свако ко се осећа хришћанином треба да заснива своје постојање и функционисање на давању другима. Такође је цитирао и пословицу са Свете горе која гласи: „Дај крв – прими Духа“ што значи да треба да се жртвујемо телесно, душевно и духовно да би задобили Духа Светога. Свако онај ко осећа да даје крв Христа ради заиста је и пријемник благодати Божије, закључио је, између осталог, ђакон др Владан Таталовић.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести