НЕДЕЉА, 10. 4. 2022 - 09:40

Извор: ТВ Храм

Епископ Стефан богослужио у храму Светог Саве: Призвани смо на усрдну молитвеност (ФОТО)

Ова недеља се, између осталог, назива и глувна недеља, зато што од данас улазимо у последњу седмицу Велике четрдесетнице, улазимо у посебно расположење и стање. После служби које смо имали, бденија, акатиста, молитвословља, ову седмицу треба да проведемо мирно са самима собом, да се припремимо за ону следећу која долази, а то је она највећа недеља коју морамо да проведемо у храму Божјем, рекао је у свом обраћању након литургијског отпуста, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског.

Телевизија Храм

У пету недељу Великог поста - свете Четрдесетнице, 28. марта / 10. априла 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, предстојао је евхаристијским сабрањем у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару. 

Владици Стефану је саслуживало свештено братство храма Светог Саве, уз молитвено учешће сабраног народа Божјег који активним учествовањем у Тајни над тајнама показује значај лаика као царског свештенства. 

Са благословом Епископа Стефана, након читања Светог Јеванђеља сабранима се речима недељне омилије обратио протопрезвитер Бранислав Кличковић, сабрат Светосавског храма. 

Након литургијског отпуста, сабранима се обратио Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, који је, поред осталог, рекао: "Ова недеља се, између осталог, назива и глувна недеља, зато што од данас улазимо у последњу седмицу Велике четрдесетнице, улазимо у посебно расположење и стање. После служби које смо имали, бденија, акатиста, молитвословља, ову седмицу треба да проведемо мирно са самима собом, да се припремимо за ону следећу која долази, а то је она највећа недеља коју морамо да проведемо у храму Божјем. Некада су руски свештеници у први дан Часнога поста, а излазили из храма Божјег на Васкрс, јер су стално били на богослужењима. Потрудимо се да и ми ту последњу, страшну и велику седмицу Часнога поста, проведемо колико је могуће молитвеније, а поготово овде у овом великом храму у коме служимо сва богослужења, а храм је простор велики где то можемо да изведемо без велике гужве, спокојно, мирно, заједно, а заједно смо много јачи", закључио је Епископ ремезијански г. Стефан, који је на крају свог срдачног обраћања пренео молитвене благослове Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија. 

Пета недеља Великог поста – Преподобне Марије Египћанке

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести