ЧЕТВРТАК, 7. 4. 2022 - 18:38

Извор: TВ Храм

Завршено треће међународно квиз такмичење Немањићи – Знаменити Срби (ФОТО/ВИДЕО)

У среду 6. арпила 2022. године у Чачку је завршенo треће по реду међународно квиз такмичење Немањићи - Знаменити Срби, у којем су се такмичила деца узраста од 10. до 15. година, из Србије, региона и Дијаспоре. У припремним фазама такмичења учествовало је око 300 екипа, са по три члана, што значи да се преко 1000 ученика бавило темом изучавања живота и дела познатих Срба.

ТВ Храм

На финалном такмичењу учествовало је 12 екипа (две из Италије, Словеније, Хрватске, три из Бијељине, две из Бањалуке, Сомбора, Крушевца и Београда). Прва три места за Србију и Републику Српску су следећи тимови такмичара: ,,Немањина дружина“ из Крушевца, ,,Дворови Бијељина“, ,,Радојка Лакић“ из Београда. Најбоље екипе из дијаспоре су: ,,Стефанова деца“ из Вуковара, ,,Божури“ из Италије и ,,Српски радозналци“, такође из Италије.

На празник Благовести 7. априла 2022. године у Храму Светог Саве на крају Свете Литургије Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије примио је финалисте и полуфиналисте квиз такмичења и обратио се речима честитке.

Више и детаљније о Квиз такмичењу можете погледати на програму ТВ ХРАМ.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести