ЧЕТВРТАК, 7. 4. 2022 - 14:55

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије посетио најмлађе светосавце у Предшколској установи "Драгуљче" - ,, Пустите децу да долазе к мени и не браните им, јер је таквих Царство Божије “ (Мт 19,14) - (ФОТО/ВИДЕО)

„У онај час приступише ученици Исусу говорећи: Ко је, дакле, највећи у Царству небескоме? И дозва Исус дете и постави га међу њих и рече: Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство небеско. Који се, дакле, понизи као дете ово, онај је највећи у Царству небеском“ (Мт 18:1-4) „Пустите децу и не браните им да долазе к мени, јер таквих је Царство небеско“ (Мт 19,14) – Патриајрх Порфирије 07.04.2022. године на Благовести, посетио најмлађе светосавце у Предшколској установи "Драгуљче".

ТВ Храм

После светог евхаристијског сабрања у храму Светог Саве на Врачару Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије у четвртак 07. 04.2022. године, на празник Благовести, посетио је Предшколску установу "Драгуљче" на Звездари где су га дочекали најмлађи светосавци са родитељима и запосленима.

Овом приликом малишани су, са својим васпитачицама приредили академију којој је Патријарх Порфирије присуствовао. Вођен јеванђелским речима ,,Пустите децу да долазе к мени и не браните им, јер је таквих Царство Божије“ (Мт 19,14), Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије је после пригодног програма провео време са малишанима у пригодном разговору, одговарајући на питања најмлађих светосаваца.

Након разговора Патријарх Порфирије је малишанима у знак сећања, поклонио крстиће и иконице са очинском жељом да их Пресвета Богородица молитвено штити и окриљује заједно са њиховим родитељима. На крају овог сусрета који је као продужетак евхаристијког сабрања проведен у љубави, малишани су Патријарху Порфирију отпевали песмицу Христос Воскресе.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести