СРЕДА, 30. 3. 2022 - 11:56

Извор: ТВ Храм

Епископ Јустин богослужио у цркви Светог кнеза Лазара у Земун пољу (ФОТО/ВИДЕО)

 

Бога не можемо замишљати као неку адресу где упућејемо наше жеље, него је наша вера православна – вера Крста, вера трпљења и вера одрицања од самога себе, рекао је Епископ Јустин у цркви Светог кнеза Лазара у Земун пољу.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар Патријарха српског, служио је у среду, четврте седмице Великог поста, 30. марта 2022.године Литургију пређеосвећених дарова у цркви Светог кнеза Лазара у Земун пољу.

Епископу Јустину саслуживало је братство храма у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Преосвећени Епископ Јустин се после Литургије пређеосећених дарова обратио сабраном верном народу рекавши да је радостан и да му је срце испуњено задовољством јер су храм испунили најмлађи светосавци. Преосвећени је овом приликом разговарао са најмлађим светосавцима захваливши им што су издвојили своје време и да са својим вероучитељем присуствују Литургији.

Епископ Јустин је очински посаветовао најмлађе, да је најбитније да буду добри људи, да помажу једни другима, да деле шта имају и да тако буду добри хришћани, и да тако чувају своју веру која је нешто најлепше што нам је Господ преко Светог Саве могао оставити, јер све друго дође и прође а вера је та која опстаје и која нас чини бољим.

Епископ Јустин је у својој беседи указао и да Бога не можемо замишљати као неку адресу где упућејемо наше жеље, него да је наша вера православна – вера Крста, вера трпљења и вера одрицања од самога себе, Бог нам је дао апсолутну слободу, али да би ишли путем Васкрсења ка царству Божијем, морамо да се одрекнемо свога егоизма свога самољубља и да узмемо Крст свој, а Христов Крст је благ и спасоносан. Свако онај ко жели да прође кроз овај живот са надом у живот вечни треба да схвати тајну Крста, и да када страдамо ми или наш ближњи утеха и надануће треба да нам буде Крст Господњи, рекао је Епископ Јустин.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести