СРЕДА, 30. 3. 2022 - 11:38

Извор: ТВ Храм

Литургију пређеосвећених дарова служио Епископ Стефан у цркви Преподобног Пајсија и ђакона Авакума (ФОТО/ВИДЕО)

Треба да будемо пример својим ближњима  и да се непрестано молимо једни за друге показујући управо тиме да смо прави хришћани, рекао је Епископ Стефан у цркви Преподобног Пајсија и ђакона Авакума на Алтини.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, служио је у среду, четврте седмице Великог поста, 30. марта 2022. године Литургију пређеосвећених дарова у цркви Преподобног Пајсија и ђакона Авакума на Алтини.

Епископу Стефану саслуживало је братство храма у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Након Литургије пређеосвећених дарова, Епископ Стефан је верни народ укрепио архипастирском беседом указавши да је веома потребно да колико је могуће живимо по Божијим заповестима, и да по благослову наше Цркве постимо духовно и телесно у складу са нашим могућностима и да на тај начин у послушању дочекамо славно Васкрсење Христово.

Преосвећени је пренео благослове Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, указавши да смо сви у молитвама Његове Светости.

Епископ Стефан је посаветовао вернике који живе литургијски да је потребно да имају смирења у себи и да се не горе из разлога што су ревносни у богослужбеном животу, него да благодаримо Богу што нас је призвао.

Преосвећени Епископ Стефан је указао на потребу да будемо пример својим ближњима  и да непрестано треба да се молимо једни за друге показујући управо тиме да смо прави хришћани.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести