ПЕТАК, 18. 3. 2022 - 11:38

Извор: ТВ Храм

Литургија пређеосвећених дарова у цркви Светог Јована Владимира - Епископ Стефан: Усавршавајмо се у хришћанским врлинама (ФОТО/ВИДЕО)

Наше послушање је да се трудимо и усавршавамо у хришћанским врлинама и да уједно долазимо на света богослужења, да се исповедамо и да дубље разумемо покајање и исповест а онда ће сједињење са Господом бити јасније, здравије и спасоносније,рекао је Епископ Стефан после Литургије пређеосвећених дарова у цркви Светог Јована Владимира у београдском насељу Медаковић у петак 18. марта.

ТВ Храм

Према богослужбеном поретку друге недеље Великог поста, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Стефан, викар Патријарха српског, служио је у петак 18. марта Литургију пређеосвећених дарова у цркви Светог Јована Владимира у београдском насељу Медаковић уз саслужење више презвитерâ и ђаконâ и молитвено учешће многобројног народа Божјег.

Епископ Стефан се сабраном верном народу Божијем обратио после Литургије пређеосвећених дарова похваливши литургијску заједницу која се сабрала због Светог Причешћа и сједињења са Господом. Преосвећени је истакао да иако никада нисмо достојни на прави начин да се сјединимо са Господом, наше је да се трудимо и усавршавамо у хришћанским врлинама и да уједно долазимо на света богослужења, да се исповедамо и да дубље разумемо покајање и исповест а онда ће сједињење са Господом бити јасније, здравије и спасоносније. Епископ Стефан је пренео и благослове Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, умоливши верни народ да се моли за нашег Патријарха, епископе, свештенство као и за своје ближње јер када тако чинимо онда ћемо боље разумети спасоносно Васкрсење Христово.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести