ПЕТАК, 11. 3. 2022 - 12:55

Извор: TВ Храм

Литургија пређеосвећних дарова у Вазнесењској цркви у Београду - Епископ Јустин: Циљ због кога постимо јесте радост Васкрсења (ФОТО/ВИДЕО)

Времена и простор овде на земљи су испуњени патњом, ратовима, разним болестима и пандемијама, и како ми слаби, ми овде сабрани, можемо да одговоримо на све те изазове? Управо својом молитвом и постом. Да радимо на себи, пре свега. Да не желимо да променимо свет који је велик и често пута за наше мале снаге несавладив, него да себе преобразимо, да себе очистимо, да од себе одагнамо гнев, љутњу, завист, мржњу и све оно што нас чини далеким од Бога – рекао је Епископ Јустин у беседи на крају Литургије пређеосвећних дарова у Вазнесењској цркви у Београду.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Јустин, викар Патријарха служио је петог дана Великог поста - свете Четрдесетнице 11. марта 2022. године Литургију пређеосвећених дарова у Вазнесењској цркви у Београду. Епископу Јустину саслуживало је братство храма у молитвеном присуству верног народа.

На крају Литургије пређеосвећених дарова Епископ Јустин обратио се верном народу између осталог указавши да хришћанство није систем филозофских вредности, нити доктирна, идеологија, учења, већ живи живот који потребује наш напор, наш подвиг, наш труд, нашу жељу, наше стремљење, да до циља дођемо, а циљ због кога постимо коме претходи ова Света четрдесетница јесте радост Васкрсења Христовог, и нашега васкрсења у Његовом Васкрсењу.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести