НЕДЕЉА, 13. 2. 2022 - 10:10

Извор: ТВ Храм

Епископ Сава богослужио у Загребу: Не постоји грех који надвишује милост Божију (ВИДЕО/ФОТО)

Нека Јеванђеље буде добра поука свима нада, да наш живот устројимо према Господу, тако да будемо свесни да ниједним грехом не можемо превазићи Његову милост, јер је Бог милостив и очекује свакога од нас, потребно је само да Га волимо и да волимо другога, да не презиремо ни Бога ни ближњега, рекао је Епископ марчански г. Сава у својој беседи на евхаристијском сабрању у параклису Светог Саве у Загребу.

Митрополија загребачко-љубљанска

У недељу митара и фарисеја, 13. фебруара 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха Српског г. Порфирија, администратора Митрополије загребачко-љубљанске, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, началствовао је на светој архијерејској Литургији у параклису Светог Саве при гимназији Кантакузина Катарина Бранковић, уз саслужење свештенства Митрополије загребачко-љубљанске. 

Након прочитаног светог Јеванђеља недељну омилију произнео је Епископ Сава, између осталог рекавши: Уместо што упоређујемо себе са другима, потребно је да поставимо питање где смо у односу на Бога, тиме што живимо побожно у честито довољно близу Бога. Да ли нашим животом угађамо Богу или је наш живот само љуштура, споља сређен, а изнутра трулеж, рекао је Епископ Сава указујући на потребу да бдимо над својом савешћу и својим делима. 

Највећа препрека нашој заједници са Богом је наш егоизам и наше самољубље, или наше високо мишљење о себи. Имам добар углед, имам сређен живот, стекао сам нешто у животу, имам васпитану и школовану децу, немам проблем са тим, али запитајмо се где смо ту у односу са Богом, рекао је Епископ Сава, и додао:  Нека Јеванђеље буде добра поука свима нада, да наш живот устројимо према Господу, тако да будемо свесни да ниједним грехом не можемо превазићи Његову милост, јер је Бог милостив и очекује свакога од нас, потребно је само да Га волимо и да волимо другога, да не презиремо ни Бога ни ближњега, закључио је Епископ марчански г. Сава.   

Повезана вест:
Недеља о митару и фарисеју свечано прослављена у Архиепископији београдско-карловачкој

Повезане вести

Вести