НЕДЕЉА, 13. 2. 2022 - 10:25

Извор: ТВ Храм

Епископ Стефан богослужио у храму Светог Саве: Изван Цркве нема спасења (ВИДЕО/ФОТО)

Ова недеља је посвећена митару и фарисеју, а суштина јеванђелског описа је да не будемо горди као фарисеј, већ да будемо само трудољубиви као он. Да не будемо грешни као што је цариник, него да имамо смирење као што је он имао. Црква је једино спасење и нема спасење изван Цркве без наших ближњих, само заједно осећамо пуноћу благодати Божије, поучио је Епископ ремезијански г. Стефан у свом кратком слову након литургијског отпуста у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару.

Телевизија Храм

У недељу о митару и фарисеју, 13. фебруара 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, началствовао је евхаристијским сабрањем у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару.  Преосвећеном владици саслуживало је многобројно свештенство и ђаконство, међу којима и високопреподобни архимандрит Нектарије. 

После прочитаних светописамских чтенија, са благословом началствујућег Епископа Стефана, речима недељне беседе сабране је поучио протопрезвитер Бранислав Кличковић, парох при храму Светог Саве. 

Након литургијског отпуста сабраној пуноћи Цркве Божје у заветном храму васколиког рода нашег, обратио се Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан. Драга браћо и сестре, нека је на здравље и спасење данашња света Литургија, причешће нас већине која се данас овде причестила. Велика је радост што знамо и живимо животом Цркве. Људи који се причешћују, дубоко верујемо да поимају своју веру, због тога и знамо да су ове наредне четири недеље припремне недеље Великог и часног поста, и зато је важно да се потрудимо, колико је могуће, да се припремимо и најдубље могуће уђемо у овај Велики и часни пост, како бисмо као људи могли да разумемо велики Празник над празницима - Васкрсење Христово. Ова недеља је посвећена митару и фарисеју, а суштина јеванђелског описа је да не будемо горди као фарисеј, већ да будемо само трудољубиви као он. Да не будемо грешни као што је цариник, него да имамо смирење као што је он имао. Црква је једино спасење и нема спасење изван Цркве без наших ближњих, само заједно осећамо пуноћу благодати Божије, поучио је Епископ Стефан у свом кратком слову.  

Повезана вест:
Недеља о митару и фарисеју свечано прослављена у Архиепископији београдско-карловачкој

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести