СРЕДА, 2. 2. 2022 - 22:06

Извор: ТВ Храм

Велики пожар у Светотројичном манастиру надомак Љубовије

Конак Светотројичне свештене обитељи надомак Љубовије у Епархији шабачкој вечерас је захватио велики пожар.

Из архиве

Према сазнањима, у вечерњим часовима велики пожар захватио је конак Светотројичне свештене обитељи надомак Љубовије у Епархији шабачкој. 

Ватрогасно-спасилачка јединица из Љубовије је око 18:15 добила дојаву да гори светиња, и на место пожара је одмах упућено 10 ватрогасаца са 4 возила.  По доласку на терен ватрогасци су затекли разбукталу ватру, док целу ситуацију додатно отежава чињеница да је приступ манастиру тежак због конфигурације терена. Материјална штета је већ огромна. Узрок пожара за сада није познат. 

* * *

Манастир Свете Тројице (Бјеле Воде) припада Епархији шабачкој. Манастир се налази на територији општине Љубовија, у атару села Поднемић, у засеоку Бјеле Воде.  У засеоку званом Бјеле Воде, Карађорђе Ристановић, приватни предузетник из Ирига, родом из Поднемића, саградио је 2003. године манастирски храм. Манастир је подигнут на породичном имању, где су сахрањени његови родитељи Коста и Божана Ристановић и мала сестра Вида. Заживео је 2005. године доласком јеромонаха Серафима Петковића за настојатеља и од тада се савршавају редовна богослужења. 

Из архиве

Повезане вести

Вести