ПЕТАК, 7. 1. 2022 - 08:39

Извор: ТВ Храм

Епископ Јустин на Божић богослужио у Саборном Светоархангелском храму: Рождество Христово је испуњење свих наших надања и очекивања (ФОТО)

Христово Рођење анђели су поздравили песмом: „Слава на висини Богу, а на земљи мир, међу људима добра воља” (Лк 2, 14). Славећи у таквој љубави Господа, литургијска заједница Саборног Светоархангелског храма у срцу Београда, Христа Богомладенца као једино ново под сунцем (2Кор 5, 17), прославила је торжественим литургијским сабрањем.

Телевизија Храм

Благодарећи Господу на овоме дану, у коме, по речима светог Романа Слаткопојца, „Дјева рађа Надсуштнога, а земља пећину нуди Неприступном; анђели и пастири заједно славе, а мудраци путују у друштву звезде; ради нас се као мало дете роди превечни Бог“, са амвона београдског Саборног храма одјекнула је велика радост која љубављу Богомладенца преображава и просветљује све и сва.  

Божићним евхаристијским сабрањем под сводовима Светоархангелског Саборног храма у Београду предстојао је Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар Патријарха српског, уз саслужење свештенства и ђаконства ове знамените београдске светиње. Радост литургијског прослављања Рождества Христовог употпуњена је славословним доприносом Првог београдског певачког друштва. 

Радост данашњег литургијског сабрања поручује нам да је Божић дан у који се сјединило Небо и Земља, у који је засијала свету вечна светлост богопознања, али и да је дан у који су се људи измирили са Богом и познали да су синови Божји – да су сви људи браћа призвана на узајамну љубав. 

Посланицу Српске Православне Цркве сабраној литургијској заједници прочитао је настојатељ храма протопрезвитер-ставрофор Петар Лукић. 

Након литургијског отпуста, сабранима се обратио Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин упућујући молитвену честитку поводом данашњег сверадосног празника Рождества Христова.  

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести