НЕДЕЉА, 5. 12. 2021 - 10:27

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије у храму Светог Саве: Вера је пут слободе, смисла и радости (ФОТО/ВИДЕО)

У недељу 24. по Подесетници, 5. децембра 2021. године, када молитвено прослављамо Свете апостоле Филимона, Амфија и Архипа и Свету мученицу Кикилију, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Врачару, уз саслужење Преосвећене господе викарних Епископâ ремезијанског Стефана и топличког Јеротеја, презвитерâ и ђаконâ Архиепископије београдско-карловачке.

ТВ Храм

У својој архипастирској беседи након прочитаног јеванђелског зачала Патријарх Порфирије је на почетку истакао да је вера пут слободе ослобођења, пут смисла и пут радост, и истовремено потврда да јесмо и да ћемо бити.

У наставку је Патријарх указао на значај правилне употребе дарова које сваки човек има: ,,Имамо разне дарове, и треба да их користимо на добро ближњих, а то онда значи и на своје спасење, на добро заједнице, али ако не живимо вером у Христа, ма колико били на исправан начин употребљени дарови које имамо, они неће имати далекосежно дејство. Јер као све што је релативно у овом свету у коме живимо, онда ће и наши поступци и употреба наших дарова бити релативна и мењаће се, нећемо бити утврђени и постојани”, закључио је Патријарх Порфирије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести