НЕДЕЉА, 28. 11. 2021 - 12:26

Извор: ТВ Храм

Епископ Стефан у храму Светог Саве: Важно је да верујемо у силу и моћ поста, да од грешника постајемо добри и свети Божји људи (ФОТО)

У недељу 23. по Педесетници, 28. новембра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, предстојао је евхаристијским сабрањем у спомен-храму Светог Саве на Врачару. Преосвећеном Владици саслуживало је свештечичко братство заветног храма васколиког рода нашег.

ТВ Храм

Након литургијског отпуста, Епископ Стефан је поучио сабрани народ, и између осталог рекао: Браћо и сестре, нека је на здарвље и спасење почетак великог и часон поста. Овај Божићни пост је велики као што је велики и овај храм, а то значи да смо ми пред њим јако мали, јадни и скоро никакви. Међутим, морамо да се осећамо као и овај храм, велико и моћно, што смо призвани да будемо хришћани, што смо призвани да постимо  будемо у тој зајдници која се зове Црква, поучио је Епископ Стефан. 

ТВ Храм

Говорећи о важности поста који нас подвигом припрема за сусрет са Богомладенцем, викарни Епископ ремезијански је рекао: Важно је да верујемо у силу и моћ поста, да од грешника постајемо добри и свети Божји људи, ми који постимо постове, који се исповедамо, који се причешћујемо, у исто време ми се усавршавамо, поучио је Владика Стефан и додао:  Сваки почетак поста ми почињемо са тугом гледајући колико смо јадни, али и са весељем јер ће нас Господ учинити да будемо бољи људи. Нека да Бог да тако буде и са овим постом, ја од свох вас тражим опроштај, за све оно што сам учинио лоше, опростите јер и ја вама праштам, закљчио је Епископ ремезијански г. Стефан. 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести