СРЕДА, 27. 10. 2021 - 11:37

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије: Сви смо позвани да водимо живот у сагласности са Заповестима Божијим (ФОТО/ВИДЕО)

Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Врачару. Патријарху Порфирију саслуживало је свештенство Храма Светог Саве.

ТВ Храм

У својој Архипастирској беседи на крају Свете Литургије Патријарх Порфирије је између осталога рекао: "Благословени смо данас благословом Божијим и молитвама Свете Параскеве. Славимо данас велико Божију угодницу свету мајку нашу Параскеву, за нас је најважнији богоугодни пример живота жене девојке која је читав свој живот посветила Богу, која је видела смисао постојања у нераскидивој вези са Оваплоћеним Логосом."

Патријарх Порфирије је додао да је Апостол Павле позвао све људе да буду сви савршени као што је Отац небески, то је реч Jеванђеља и начин постојања у свету.

"Сви смо позвани да водимо живот у сагласности са заповестима Божијим, све дарове које смо добили од Бога треба дa кроз њих пројавимо љубав. Коју год да имамо способност и таленат, све смо добили да бисмо кроз то пројавили заједницу са другима. Сви светитељи су све што су имали сматрали дар од Бога, сви смо позвани да будемо свети, све је дар од Бога и када смо пред Богом смирени тада познајемо и себе и постајемо истински господари свога бића. Света Петка је светитељка божија која је разлог и циљ постојања нашла у Христу . Смисао и циљ сваког човека јесте спасење, за нас у цркви не постоје дилеме предност има онај који пред лицем Божијим има чисто срце,"  закључио је између осталога Патријарх Порфирије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести