ПЕТАК, 8. 10. 2021 - 20:22

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије примио делегацију из Јерменије

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 8. октобра 2021. године у Патријаршијској резиденцији у Београду делегацију из Јерменије, коју су чинили: г. Ашот Мелкоњан, директор Историјског института Јерменске академије наука; г-ђа Аелита Долухањан, академик филолог; г-ђа Лусине Амиртжањан из Музеја града Јеревана; г. Бабкен Симоњан, књижевник, преводилац и почасни конзул Србије у Јерменији; и г-ђа Весна Пешић из издавачке куће Пешић и синови.

СПЦ

Патријарх српски и гости из Јерменије у срдачној атмосфери су разговарали о књизи Историја Јерменије, која ће вечерас бити представљена читалачкој публици у Београду.
Саговорници су са задовољством констатовали да су два братска народа упркос силним историјским искушењима очували хришћански оптимизам, широкогрудост и отвореност према другим народима и културама.

Светејши Патријарх Порфирије је говорио о богатству и многоструким доприносима јерменске културе укупној европској баштини, посебно истакавши да воли јерменску музику, нарочито Левона Манасијана, који је кроз сарадњу са Питером Гебријелом, Стингом, Парлом Азнавуром и другим извођачима савременој европској уметности подарио лепоту звука древног инструмента дудук.
 

Повезане вести

Вести