ПЕТАК, 10. 9. 2021 - 10:50

Извор: ТВ Храм

Светилиште - реч која најбоље описује Јасеновац

У петак, 10. септембра, Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије примио је у Патријаршијском двору у Београду, Његово Преосвештенство Епископа пакрачко-славонског Господина Јована и председника Републике Србије, Александра Вучића поводом 80 година од оснивања концентрационих и логора смрти у Јасеновцу.

ТВ Храм

Састанку је присуствовао и изабрани Епископ марчански Господин Сава. Тема разговора била је прослава празника Светих новомученика Јасеновачких који ће се одржати у понедељак 13. септембра у манастиру Светог Јована Крститеља у Јасеновцу и изградња меморијалног центра у знак сећања на жртве геноцида.

Након састанка одржана је конференција за медије на којој је Патријарх Порфирије истакао да је реч светилиште, реч која  најбоље описује место страдања и да ништа боље није могло да се деси него да на том светом месту никне манастир у којем ће се непрестано молити за све жртве, за мир и добро, али и за злотворе, јер су они сигурно исписани из народа, тако да је, истакао је Патријарх, то право место да буде светилиште.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести