УТОРАК, 7. 9. 2021 - 13:21

Извор: СПЦ

Патријарх српски примио Амбасадора Грузије и Панаме у Србији

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 7. септембра 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију Давида Дондуа, нерезиденцијалног амбасадора Републике Грузије у Републици Србији.

СПЦ

Предстојатељ Српске Православне Цркве је током срдачног сусрета са грузијским Амбасадором нагласио да ће наставити традицију неговања братских односа између народа Србије и Грузије, који су, иако географски удаљени, по много чему блиски и слични.

Амбасадор Дондуа је захвалио патријарху Порфирију на топлом пријему и истакао да ће уложити велики напор на стварању прилика да се народи Србије и Грузије што чешће посећују и на тај начин упознају и развијају добре односе.

Пријему су присуствовали изабрани Епископ марчански архимандрит Сава, шеф Кабинета Патријарха српског; Његова Екселенција Илија Коберидзе, отправник послова грузијске Амбасаде у Атини са мисијом у Београду; и ђакон др Александар Прашчевић, секретар Кабинета Патријарха српског.

Такође, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 6. септембра 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Њену Екселенцију Џули Лимберопулос, нерезиденцијалног амбасадора Републике Панаме у Републици Србији.    

СПЦ

Поред актуелних питања из живота Српске Православне Цркве, тема разговора је била и улога патријарха Порфирија у процесу помирења и зближавања људи добре воље у региону.

Пријему су присуствовали изабрани Епископ марчански архимандрит Сава, шеф Кабинета Патријарха српског; гђа Ана Циуција службеница Амбасаде Панаме у Атини; и ђакон др Александар Прашчевић, секретар Кабинета Патријарха српског.

Повезане вести

Вести