УТОРАК, 31. 8. 2021 - 19:23

Извор: Радио Глас Епархије нишке

Владикa нишки Арсенијe обележио јубилеје

Светом архијерејском Литургијом 31. августа у нишком Саборном храму Епископ нишки Арсеније обележио је седам година архијерејске службе и четири године од увођења у трон епископа нишких. Како је известио епархијски Радио Глас, појала је Нишка црквена певачка дружина "Бранко", као и певница, свештеници, катихете и богослови Епархије нишке.

Радио Глас Епархије нишке

Прота Бранислав Цинцаревић, старешина храма, честитао је јубилеј свом Архијереју у име данашњих свештенослужитеља, чланова епархијских тела, црквеног хора катедралног храма и верног народа (снимак Радија Глас је на крају)

Владика Арсеније је заблагодарио кратким словом оцу Браниславу на лепим речима, као и гостима из четири Епархије у којима је службовао - банатске, жичке, београдске и нишке, својим свештеницима, монасима и епархијским службеницима и верном народу на молитвеном учешћу у данашњем сабрању. Затим се Владика Арсеније присетио своје трогодишње службе као викарни Епископ Његове Светости блажене успомене Патријарха Иринеја (снимак беседе коју бележи Радио Глас је на крају).

На редовном пролећном заседању Светог архијерејског сабора Српске Православне Цркве 23. маја 2014. године дотадашњи aрхимандрит Арсеније (Главчић) изабран је за Епископа топличког, викара Његове Светости, а блаженопочивши Патријарх Иринеј је обавио је чин хиротоније Епископа Арсенија у Саборном храму у Београду 31. августа 2014. године. Свети Сабор је Владику Арсенија изабрао на пролећном заседању 24. маја 2017. године за Епископа нишког, а  Патријарх Иринеј га је увео у трон Архијереја нишких у Саборном храму Силаска Светога Духа на апостоле у Нишу, 13. августа 2017. године.
 

Повезане вести

Вести