СРЕДА, 14. 7. 2021 - 13:11

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Владика Фотије освештао темељ будућег Храма у Пољу код Дервенте

На празник Сабора светих дванаест апостола - Павловдан ,Епископ зворничко-тузлански г. Фотије освештао је темеље будућег храма Светих апостола Петра и Павла у Пољу код Дервенте, у парохији лужанској.

Епархија зворничко-тузланска

Темељи будућег храма су изграђени на темељима старог храма из 1936. године, који је 27. марта 2021. године због дотрајалости срушен. Преосвећеном епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, архијерејски намјесник дервентски; протојереј Илија Јовић, парох други дервентски и ђакон Немања Спасојевић. За куму темеља изабрана је Даница Ђеккћ рођ. Калак из Поља.

Обраћајући се окупљеном народу ријечима поуке Владика Фотије је рекао:

''Ево нас на почетку једног благословеног дела – освећење темеља новог храма Светих апостола Петра и Павла. Човек у свом животу може да учини многа добра дела и свети апостол Павле нас подсећа на то говорећи свим хришћанима, и свима нама заједно добро чинити да нам не досади. Човек је призван и позван да чини добра дела. Својима ближњима и у својој околини. Да подигне своју породицу и свој дом, на првом месту. Али веће, шире и саборно дело је подизање светога храма.''

Повезане вести

Вести