НЕДЕЉА, 20. 6. 2021 - 10:47

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Слава храма у Бихаћу

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије предводио је свето евхаристијско сабрање у Бихаћу, у храму Свете Тројице, где је свечано прослављена храмовна слава.

Епархија бихаћко-петровачка

Саслуживали су протопрезвитери-ставрофори Маринко Радмило и Саша Црљић, презвитер Славиша Милиновић и протођакон Немања Рељић.

У својој бесједи Његово Преосвештенство Епископ Сергије поучио је присутни народ ријечима говорећи о значају великог празника Силаска Светог Духа на Апостоле, казујући о догађају који се догодио пре више од две хиљаде година у граду Јерусалиму, где се, по обећању Божјем, Дух Свети излио на Апостоле Христове у виду огњених језика, како су то пророци вековима наговештавали. -

То изливање Духа Божјег дешава се и на нама данас, и не само данас већ свакодневно када му се усрдно помолимо и затражимо Његово присуство, истакао је Епископ и честитао парохијанима храмовну славу са жељама да издрже и опстану у данашњим смутним и тешким временима.

После заамвоне молитве како то обичај налаже прочитане су и молитве Педесетнице затим је освећен славски колач и кољиво. Славска трпеза љубави припремљена је у Парохијском дому. 

Повезане вести

Вести