СУБОТА, 12. 6. 2021 - 16:26

Извор: Радио Источник Епархије ваљевске; Епархија бачка

Устоличење новог Епископа ваљевског Исихија 27. јуна

Устоличење новог Епископа ваљевског Исихија биће у недељу, 27. јуна 2021. године, известили су Радио Источник Епархије ваљевске и Информативна служба Епархије бачке. Преносимо у целини у наставку:

Радио Источник Епархије ваљевске; Епархија бачка

 

На редовном мајском заседању Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве, 2021. године, за новог Епископа ваљевског изабран је досадашњи Епископ мохачки г. Исихије, викар Епископа новосадског и бачког др Иринеја. Тако је владика Исихије постао други Епископ од обновљења Епархије ваљевске 2006. године.

Како је најављено из Епархије ваљевске, устоличење новоизабраног Епископа ваљевског Исихија ће бити на Покладе, у недељу, 27. јуна, у склопу свете архијерејске Литургије, која ће почети у 9 часова, у храму Христовог Васкрсења у Ваљеву. Очекује се да ће сабрање предводити Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије. Тога дана једино ће Литургија бити служена у храму Христовог Васкрсења, како би што већи број људи достојно дочекао новог архипастира Епархије ваљевске. Протонамесник Филип Јаковљевић, архијерејски заменик Епископа ваљевског, упутио је позив верницима да дочекају епископа Исихија у храму Христовог Васкрсења.

Повезане вести

Вести