ПОНЕДЕЉАК, 31. 5. 2021 - 17:38

Извор: Радио "Слово љубве"

Епископ Иринеј на гробу проте Биговића: Сведок Васкрсења Христовог

Данас, 31. маја 2021. године, на девету годишњицу од уснућа протојереја-ставрофора др Радована Биговића, на земунском гробљу је служен помен почившем угледном свештенослужитељу Српске Православне Цркве.

Радио "Слово љубве"

Над гробом почившег оца Радована молитве су узнели Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј (Добријевић), протојереј-ставрофор Божо Бакајлић архијерејски намесник земунско-новобеоградски и парох Богородичине цркве у Земуну, затим о. Панајотис Каратасиос старешина манастира св. Архангела Гаврила у Земуну, о. Димитрије Касапис, о. Игор Батес, о. Петар Бакајлић из Николајевског храма у Земуну и о. Далибор Стојадиновић из Храма св. Саве на Врачару, сазнаје радио "Слово љубве".

Преосвећени Владика Иринеј је у беседи рекао да је прота Радован иако није физички са нама, његово присуство се још итекако осећа у манастиру св. Архангела Гаврила. "Гроб не може никако да ограничи љубав човека и љубав коју је поседовао, а ако је ико био апостол љубави и пријатељства у овоме свету то је био прота Биговић", рекао је Преосвећени Владика Иринеј. "Овакав човек никако не може пасти у заборав", наставио је Владика, јер је "такав човек већ надвладао саму смрт". 

Владика је подсетио на речи свог духовног оца и учитеља, проте Александра Шмемана, који је појаснио шта заиста значи када се пева "вјечнаја памјат", а "то значи буквално узети особу која је предмет наше љубави и предати је Господу на чување" рекао је Владика Иринеј, који је додао да је сам гроб проте Радована "одевен у победоносну (белу) боју Христовог васкрсења".

Повезане вести

Вести