УТОРАК, 27. 4. 2021 - 16:01

Извор: СПЦ

Патријарх српски примио градоначелнике Београда и Новог Сада

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 27. априла 2021. године у Патријаршијском двору у Београду градоначелника Београда проф. др Зорана Радојичића, а такође у одвојеној посети Патријарх српски г. Порфирије је данас примио и градоначелника Новог Сада г. Милоша Вучевића.

СПЦ

У срдачном разговору са Градоначелником Београда, Патријарх српски г. Порфирије  је нагласио значај сарадње Српске Православне Цркве, али и других традиционалних цркава и верских заједница, са градским органима власти у корист свих житеља престоног града.

Сагласно је констатовано да постоји више отворених питања која ће бити решена на најбољи могући начин уколико буду узети у обзир ставови и потребе свих заинтересованих страна. По речима патријарха Порфирија, у том смислу, Српска Православна Црква је увек вољна да разговара и помогне заједничко решавање отворених питања.

Градоначелник Радојичић је захвалио Патријарху српском на конструктивном приступу, разумевању и подршци у сарадњи градске власти Београда са Патријаршијом српском и Архиепископијом београдско-карловачком, истичући да се лично ставља на располагање за решавање свих текућих питања.

СПЦ

Патријарх српски г. Порфирије и Градоначелник Новог Сада су сагледали досадашњу плодотворну личну и службену сарадњу која је увек била на добро Цркви и заједници. Посебна пажња посвећена је наставку подршке Хуманитарном фонду Привредник, који помаже школовање младих и даровитих ученика и студената чије породице нису у могућности да им обезбеде наставак школског и високошколског образовања, а којим руководи Његова Светост Патријарх.

Једнака пажња посвећена је унапређењу рада Заједнице Земља живих, која, по речима патријарха Порфирија, „представља пружену Божју руку свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима од опијата, као и независницима, тужним и сиромашним у срцу“.

Повезане вести

Вести