ЧЕТВРТАК, 4. 3. 2021 - 21:00

Извор: Епархија тимочка

Владика Иларион поводом упокојења Епископа Атанасија

Епископ тимочки г. Иларион упутио је, поводом блаженог уснућа Владике Атанасија (Јевтића) писмо саучешћа Епископу захумско-херцеговачком г. Димитрију, свештенству, монаштву и верном народу Епархије захумско-херцеговачке и приморске. Писмо преносимо у целини:

Епархија тимочка

ЊЕГОВОМ ПРЕОСВЕШТЕНСТВУ

ЕПИСКОПУ ЗАХУМСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКОМ И ПРИМОРСКОМ
ГОСПОДИНУ Г. ДИМИТРИЈУ

Ваше Преосвештенство,

Са дубоким болом и великом жалошћу примили смо тужну вест о упокојењу Његовог Преосвештенства Епископа умировљеног захумско-херцеговачког и приморског Господина Г. Атанасија.

Наша лична жалост, као и жалост због великог губитка свих верујућих Епархије тимочке, утолико је већа због духовних веза и узајамне љубави која спаја Тимочку и Захумско-херцеговачку епархију.

Свагдашње обостране молитве и увек показивана брига и љубав блаженоупокојеног Епископа Атнасија према Тимочанима и Нашој смерности, као Вашег духовног оца и нашег учитеља и молитвеника пред Господом, побуђују све нас да у овим тренуцима велике жалости, уз искрену благодарност и живо сећање на његово неуморно сведочење Васкрслог Господа Христа, и ми превазиђемо жалост због губитка у овом свету и обрадујемо се надом на сусрет са драгим нам владиком у вечној радости Царства Христовог, где се надамо наћи призивајући и његове свете молитве.

Вама Преосвећени владико, часном свештенству, богољубивом монаштву и верном народу богоспасаване Епархије захумско-херцеговачке и приморске овим изражавамо Наше саучешће, молећи се Господу да новопредстављеног слугу Свога у насељима праведних настани, а нас помилује и спасе као благ и човекољубив.

+ЕПИСКОП ТИМОЧКИ
ИЛАРИОН

Извор: Епархија тимочка

Повезане вести

Вести