ПОНЕДЕЉАК, 8. 2. 2021 - 12:25

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Aрхијерејска литургија у Требињу

И, ево, овај човјек овдје.., њему Христос не говори као Петру и Андреју: „Пођите за мном“, као Јакову и Јовану: „Пођите за мном“, него он сам иде за Оним ко га је исцјелио.., али још више од тога, он иде за Оним кога је срцем својим препознао као Месију, срцем својим препознао као Сина Давидовог, срцем својим препознао као Истинитог Бога, Једног од Тројице Нераздјељиве: Оца, Сина, Светога Духа…

Епархија захумско-херцеговачка

Предстојећи на Божанственом Благодарењу требињске Цркве, Епископ славонски г. Јован упутио је вјернима, између осталог, и навадене ријечи, бесједећи након јеванђеоског читања.

Епископу Јовану у требињском Саборном храму саслуживали су Епископ захумско-херцеговачки г. Димитрије са свештенством наше помјесне Цркве и вјерним народом требињског краја.

О овом недјељном спомену на Васкрсење Христово и годишњем спомену Григорија Богослова, светог архијереја Цркве, Црква Христова произвела је требињског пароха Мирослава Ратковића у чин протопрезвитера. 

При отпуштању вјерних у миру, епископ Димитрије се нарочито захвалио Епископу славонском на посјети и радости, благодати и миру, коју та посјета увијек доноси, а епископ Јован, захваљујући се такође, указао је и на сусретање Херцеговине и Славоније и кроз мученике јасеновачке и пребиловчке, чије мошти миришу заједничком благодаћу, исказујући жељу да тај мирис и даље прати све нас заједно, цијелу Цркву Божју.

Повезане вести

Вести