СУБОТА, 22. 8. 2020 - 12:29

Извор: www.spc.rs

Преображење Господње у Новом Сарајеву-Пофалићима

Велики празник Преображења Господа нашег Исуса Христа је истовремено и крсна слава јединственог храма у Новом Сарајеву-Пофалићима.

www.spc.rs

Велики Господњи празник и крсна слава храма и ове 2020. године благости Господње величанствено и молитвено су прослављени. Прослављање је почело великим празничним вечерњем које је служио Високопреосвећени Митрополит дабробосански г. Хризостом уз саслужење протојереја-ставрофора Чеде Ђуреиновића, протонамесника Бојана Зекића, јереја Душка Лаловића и Немање Ђуреиновића и ђакона Будимира Гардовића.

На дан празника, свету архијерејску Литургију служио је Високопреосвећени Митрополит дабробосански г. Хризостом уз саслужење:протојереја-ставрофора Чеде Ђуреиновића и Ранка Билинца, протојереја Милорада Милинковића, Миљана Рађеновића и Младена Микавице, протонамесника Младена Дробњака и ђакона Будимира Гардовића.

На крају свете архијерејске Литургије благословљени су славско кољиво и славски колач, као и плодови винограда. У наставку славља одржана је трократна литија око светог храма.

У беседана на празничном вечерњу и светој Литургији на празничну тему Тајна Христовог Преображења Високопреосвећени Митрополит је истакао историјат празника и његов значај за спасење света: -Господ нам је у тајни свог преображења не само показао своју божанску славу, већ нам је показао која је граница нашег уподобљавања Њему, нашег непрестаног преображавња у Христу Господу.

Повезане вести

Вести