СРЕДА, 8. 4. 2020 - 16:06

Извор: ВДС

Благовештенска акција ВДС-а

На почетку шесте недеље Великог поста, уочи празника Благовести, Верско добротворно старатељство је организовало још једну у низу акција подршке корисницима Црквене народне кухиње.

ВДС

Од почетка проглашења ванредног стања око две хиљаде корисника Црквене народне кухиње сваког понедељка добија пакете животних намирница, конзервирану храну и средства за личну хигијену. Одважни млади волонтери ВДС-а су упаковали пакете који су подељени на пет пунктова Црквене кухиње. Уз то возачи ће у току недеље доставити пакете свим оним корисницима који су спречени да дођу по њих, старијим, болесним и свим вишедетним породицама које кроз скромну помоћ ВДС подржава.

Морамо да истакнемо један заиста племенит пример доброте и велику помоћ у виду шест хиљада конзервираних оброка (3.000$) коју је ВДС добио од организације Lifeline из Чикага која у Србији делује под покровитељством Њеног Краљевског Величанства принцезе Катарине Карађорђевић. Овим путем захваљујемо свим Србима у Чикагу који донирањем својих средстава подржавају активности те организације, а њеним делатницима што су најсиромашније људе Београда помогли по оној јеванђељској „да не зна левица шта чини десница“.

Повезане вести

Вести