НЕДЕЉА, 17. 3. 2024 - 15:10

Извор: ТВ Храм

Најава - Концерти из циклуса "Сезона младих" и "Музиком кроз музеј" у уторак 19. марта

Шести концерт из циклуса концерата „Сезона младих“, који Радио Београд 2 организује у УК "Гварнеријус“ уз директне радијске преносе биће одржан у уторак 19. марта.

ТВ Храм

Наступиће гудачки квартет Мераки, а на програму ће бити остварења Феликса Менделсона и Јосипа Славенског.Уредник и водитељ циклуса и преноса концерата је Ана Ћирица. Концерт почиње у 19 сати, уз директан пренос на Радио Београду 2.

Гудачки квартет Мераки су 2020. године основале Виолета Ћирић, Нада Шарковић, Ена Ваганек и Магдалена Матић. Укључујући бројне фестивале, овај састав је до данас имао више од 60 наступа у Србији (Београд, Нови Сад, Крагујевац, Ариље, Смедеревска Паланка, Вршац, Неготин, Сомбор) и иностранству (Норвешка, Аустрија, Малта, БиХ).

Четврта сезона циклуса концерата "Музиком кроз музеј"

1

Историјски музеј Србије и удружење „Уница Арт” позивају да у уторак19. марта у 20 часова присуствујете концерту састава „Барокада трио”, једанаестом концерту у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

Састав „Барокада трио” чине Соња Калајић, која ће свирати на тестери, виолини и кастањетама, лаутиста Дарко Карајић и чембалисткиња Бојана Димковић.

На програму под називом „Нова антика” су композиције Антонија Вивалдија, Ђузепеа Тартинија,
Луиђија Родолфа Бокеринија, Луиса де Нарваеза, Рема Ђазота, Томаза Г. Албинонија, Џона Дауленда,
Адријана ле Роја и Арканђела Корелија, а поред њих, као препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе
Историјског музеја Србије.

На захтев публике, током четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” у сали су у посебној витрини
изложене неке од нота композиција српских композитора из нотне архиве Музеја, које се, као особеност циклуса изводе на сваком концерту у аранжманима самих музичара.
 

Повезане вести

Вести