ПЕТАК, 4. 2. 2022 - 15:30

Извор: ТВ Храм

Промоција књиге “И ево ја сам са вама: Увод и тумачење Jеванђеља по Mатеју” (ФОТО)

У оквиру циклуса трибина Религија и култура, у четвртак, 3. фебруара, у Дому омладине Београд одржана је промоција књиге „И ево ја сам са вама: Увод и тумачење Јеванђеља по Mатеју“.

ТВ Храм

Аутори књиге су протојер-ставрофор професор доктор Владислав Топаловић, декан Православног богословског факултета “Свети Василије Острошки” у Фочи,  и Протојереј-ставрофор професор доктор Дарко Ђого, редовни професор на Православном богословском факултету у Фочи. Књига „И ево ја сам са вама: Увод и тумачење Јеванђеља по Mатеју“ представља синтезу савремених критичких приступа библијском тексту. Уз личне увиде и запажања, аутори су дали свој приступ Јеванђељу по Матеју, које чини мост између Старог и Новог завета, чинећи га разумљивим и актуелним за савременог читаоца.

ТВ Храм

О књизи која представља тумачење Матејевог Јеванђеља, на промоцији је, осим аутора, говорио и рецензент професор доктор Предраг Драгутиновић, са Православног богословског факултета у Београду. Модератор трибине, која је прва у новој сезони религиолошких трибина реализованих у сарадњи Дома омладине Београд и Библијског културног центра био је теолог Јован Благојевић.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести