СРЕДА, 15. 9. 2021 - 11:22

Извор: ТВ Храм

Премијерно приказан видео спот за песму "Изнад Призрена" поводом акције Божур за децу Ораховца

Песма и спот под насловом "Изнад Призрена" аутора музичара Бојан Милићевић а у чијем извођењу учествују чланови Хора Храма Светог Василија Острошког на Бежанијској коси јуче је премијерно приказан у програму Телевизије Храм, у склопу емисије Разговорник.

Спот је доступан на званичном ЈуТјуб каналу и на Фејсбук страници ТВ Храм која је заслужна за његову видео продукцију.

Вођени идејом да се помогне српској деци у изолованој средини Ораховца под окриљем акције "Божур за децу Ораховца", удруженим радом Бојана Милићевића који је написао и отпевао песму, уз подршку црквеног хора, циљ је да малишани што пре добију спортску салу.

Представљајући нови сингл и спот Милићевић је поручио да је песма инспирисана његовом посетом Призрену и Призренској богословији пре три године и додаје да није ни слутио да ће песму певати док је писао текст.

„Тада сам присуствовао крају школске године, а млади богослови су хорском песмом поздравили нас посетиоце. Богословија се налази у центру Призрена и цео Призрен је очекивао песмом младих богослова. То је био тренутак кад сам схватио да је прави живот баш ту, у том малом дворишту богословије у којем  владају љубав, песма и вера без обзира на окружење у којем се налазе, као и да смо сви ми баш са Метохије или Косова без обзира где нас је мајка родила. Кад сам писао песму нисам ни слутио да ћу је певати. Радио сам је мислећи како ће је неко други већ певачки афирмисан отпевати. Међутим мој продуцент Нино Адемовић ми сугерисао да ја певам јер му се свидела нека сугестија и емоција у мом гласу, а тако је мислила и главни диригент хора Катарина Божић“, истакао је Милићевић. 

Како додаје, после овог сингла Милићевић планира да изда мини албум под именом "Изнад нас".

Повезане вести

Вести