ПЕТАК, 18. 6. 2021 - 13:52

Извор: ТВ Храм

У чувеној уметничкој Галерији Зураба Церетелија прозвучала је „Балканска нота“

Познати српски глумац, певач и водитељ Марко Долаш, и специјална гошћа, вокални солиста Јекатерина Осипенко извели су 4. јуна концертни програм под називом „Балканска нота“.

ТВ Храм

Током концерта могле су се чути познате руске и српске песме и романсе као што су „Девојко мала“, Ваше благородије“, „Бери шињељ“, „Ах, Арбат мој Арбат“ и многе друге.

Гледаоци, међу којима су били и представници Амбасаде Србије у Москви, топло и бурним аплаузима пропратили су сваку песму, а често и певали заједно са извођачима на српском и руском језику.

ТВ Храм

Након наступа Марко је изјавио да је био пријатно изненађен таквом пажњом од стране руских гледалаца и слушалаца, и српске дијаспоре у Москви. И обећао је да ће чешће долазити у Русију да одржи концерт, уколико то буду дозволили ситуација са Коронавирусом и његов веома попуњен график у Србији.

ТВ Храм

„Балканска нота“ је била и један од догађаја у оквиру презентације трилогије књига познатих руских писаца Јелене Зелинске и Татјане Рибакове – „Моја прелепа Србија“, „Моја укусна Србија“ и „Моја здрава Србија“. Прву књигу познате трилогије пре две године Председник Србије Александар Вучић уручио је Председнику РФ Владимиру Путину. Закључна књига трилогије „Моја здрава Србија“ издата је крајем маја ове године на руском и српском језику и била је представљена широком аудиторијуму на неколико важних догађаја и места у Москви и Санкт Петерсбургу.

Књиге се могу купити у онлајн продавницама, као и у већим књижарама престонице.

Повезане вести

Вести