ПЕТАК, 24. 11. 2023 - 10:20

Извор: ТВ Храм

Конференција "Религија и друштвени процеси у југоисточној Европи" (ФОТО)

У амфитеатру Факултета за дипломатију и безбедност у Београду данас 24. новембра 2023. године  одржава се Међународна конференција под називом "Религија и друштвени процеси у југоисточној Европи".

ТВ Храм

Организатори овогодишње Конференције су: Факултет за дипломатију и безбедност у Београду, Правни факултет за привреду и правосуђе у Новом Саду, Институт за геополитичке студије Универзитета Аурел Влаицу у Араду (Румунија) и Европски истраживачки институт за стратешке студије у Љубљани (Словенија).

На конференцији ће учествовати угледни стручњаци из региона, који ће у својим рефератима представити виђења актуелне ситуације и процеса у Југоисточној Европи, са аспекта верске проблематике и друштвених кретања, као и правни положај цркава и верских заједница.

Међународна научна конференција одвија се кроз три тематске целине: (1) религија, друштво и толеранција, (2) религија и политика и (3) правни положај религије у Југоисточној Европи. Након сваке тематске целине предвиђене су дебате, током којих ће бити анализирани изнети реферати.

Поред учесника са рефератима, Конференцији присуствују и представници цркава и верских заједница, дипломатски представници земаља Југоисточне Европе у Београду, млади истраживачи из наведене области и друге личности из академског, културног и политичког живота.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести